Tuloksia tekevä luottokumppani.

Kokeile itse. Huomaat saman minkä moni muu on jo Suomessa ja ulkomailla todennut.

Luvian Saha

”Kattilamme puhdistus oli aikaisemmin työläs ja usein toistuva operaatio, jonka lopputulosta ei oikein voinut kehua.

Smart Blasting –puhdistuksen myötä kattilan käytettävyys on parantunut ja huoltoväli pidentynyt selvästi”.

Timo Arola, Kunnossapitopäällikkö

Luvian Saha Oy 

Dalkia / Smurfit Kappa (Cellulose du Pin, Biganos)

Dalkia on Ranskan johtava voimalaitosoperaattori. Biopolttoaineilla tuotettu energia edustaa lähes puolta Dalkian koko uusiutuvan energian tuotannosta. Tämä puolestaan vastaa noin 17 prosenttia koko energian kokonaisuudesta.

Dalkian omistama Ranskan suurin biopolttoaineitahyödyntävä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos (CHP) aloitti tuotantonsa muutama vuosi sitten. Toimipaikka sijaitsee Lounais-Ranskassa paperinvalmistajan Smurfit Kappa Group LLC: n Biganos-Facture-tuotantolaitoksessa. 124 MW: n laitos, joka tuottaa sähköä ja höyryä ( 170 tn / tunnissa) käyttää polttoaineenaan 422 000 tonnia puunkuorta ja massan seulontaprosessista saatavia sivuvirtoja.

Dalkia luottaa Clean Steelin osaamiseen kattilan likaantuvien lämmönsiirtopintojen puhdistamisessa. Yhteistyö alkoi vuonna 2019 ja onnistuneen ensimmäisen projektin jälkeen jatkoa seurasi vuoden 2020 vuosihuollossa.

Oleellista on puhdistaa kattilan lämmönsiirtopinnat säännöllisesti ja perusteellisesti, mutta kuitenkin mahdollisimman nopeasti. Näin toimen kattilan toimintakyky pysyy tehokkaana läpi ajokauden ja ongelmat minimoidaan. Vastaavasti myös lakisääteisten tarkastusten suorittaminen kattilassa tehostuu, kun kattilan ajossa likaantuvat lämmönsiirtopinnat on puhdistettu tarkastusvalmiiksi.

Aiemmin Dalkian operoiman kattilan puhdistus oli hoidettu hiekkapuhaltamalla, mutta puhdistusjälki on ollut puutteellinen ja työn vaatima aika liian pitkä. Smart Blasting –puhdistusmenetelmän avulla sekä ajankäyttöä että puhdistusjälkeä pystyttiin tehostamaan merkittävästi.

Toimiva puhdistusmenetelmä, ammattitaitoinen henkilöstö ja vuosien varrella hankittu asiantuntemus likaantuvien lämmönsiirtopintojen puhdistuksesta synnyttävät tuloksia, johon ammattilaiset luottavat nyt myös Ranskassa.

Laadulla on tekijänsä – Clean Steel

Klabin Telêmaco, Brasilia

Klabin on Brasilian suurin pahvi- ja kartonkipakkausten sekä teollisuuspussien valmistaja. Telêmacon sellutehtaalla kokeiltiin Clean Steelin Smart BlastingTM -puhdistusmenetelmää eukalyptusta pääasiallisena polttoaineena käyttävään voimakattilaan viime huhtikuussa. Höyryntuotanto tehostui merkittävästi heti Smart BlastingTM-puhdistuksen jälkeen. Saavutetut suorat rahalliset hyödyt ensimmäisen kuuden kuukauden ajalta ovat 2 500 000 Brasilian realia (n. 650 000 euroa). Mikäli höyryntuotannon teho säilyy ajokauden loppuun asti samalla tasolla, projektin kokonaishyöty rahassa nousee 5 000 000 realiin (1,3 miljoonaan euroon). Keväällä suoritettu osapuhdistus saa jatkoa ensi vuonna, jolloin on tarkoitus suorittaa vastaava Smart BlastingTM-projekti koko kattilassa. Nykykokemuksiin peilaten asiakas odottaa saavansa uudesta projektista yli 9 000 000 realin (yli 2,3 milj. euron) kokonaishyödyn.

Tulokset Smart BlastingTM -käsittelyn jälkeen:

  • 4,8 tonnia enemmän höyryä tunnissa
  • n. 650 000 euron rahallinen hyöty ensimmäisen 6 kk ajalta
  • erinomainen puhdistustulos

Hyörytuotanto tehostui merkittävästi heti Smart BlastingTM-puhdistuksen jälkeen.

Stora Enso Anjalankoski

Stora Enso on johtava maailmanlaajuinen uusiutuvien pakkaus-, biomateriaali-, puu- ja paperiratkaisujen tuottaja. Ennen Clean Steelin suorittamaa puhdistuskäsittelyä Anjalankosken tehtailla Kouvolassa kärsittiin odottamattomista huoltoseisokeista keskimäärin kerran kuussa. Muun muassa haketta, puunkuorta ja pahvijätettä polttava 150 megawatin voimalaitoskattila likaantui ajossa nopeasti, mistä aiheutui monia ongelmia kattilan toimintaan. Anjalankoskella testattujen perinteisten puhdistusmenetelmien jälki ei tyydyttänyt eikä ongelmaa saatu kuriin.

Tulokset Smart BlastingTM -käsittelyn jälkeen:

  • 4 suunniteltua seisokkia / vuosi
  • erinomainen puhdistustulos
  • ei ylimääräisiä likaantumisesta johtuvia alasajoja

Vantaan Energia

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Clean Steel otti osaa yhtiön vuonna 2014 valmistuneen jätevoimalan 2018 huoltoseisokkiin ja puhdisti laitoksen kaksi kattilaa tuhkasta ja liasta. Jotta kattila pysyy auki ja toimintakunnossa koko toimintakauden, on säännöllinen vuosihuolto tarpeen.

Clean Steelin Smart BlastingTM-menetelmä osoittautui tehokkaaksi kuivapuhdistusmenetelmäksi ja kattilat saatiin puhdistettua suunnitellussa aikataulussa. Katso ja vaikutu »

Kuusamon energia- ja vesiosuuskunta

Kuusamon energia- ja vesiosuuskunta on vuonna 1950 perustettu yritys, joka vastaa Kuusamon kaukolämmön tuotannosta ja jakelusta.

Yrityksen omistama voimalaitos valmistui 1993 ja se siirtyi Adven Oy:n omistukseen vuonna 2013. Voimalaitoksen lämpöteho on 23MW (savukaasulauhduttimen teho 5MW). Laitos käyttää polttoaineena Haketta, kuorta ja turvetta.

Yhteistyö Clean Steel Oy:n kanssa alkoi kesäkuussa 2017. Laitos toimi jo tuolloin kohtalaisen luotettavasti ja melko hyvällä hyötysuhteella (95%), eikä lämmönsiirtopintojen likaantumista oltu koettu isona ongelmana.

Yhteistyön tavoitteeksi asetettiin hyötysuhteen parantaminen ja kattilan korroosio-ongelmien parempi ymmärtäminen.

Laitoksen tuotanto tehostui heti ensimmäisen Smart Blasting –puhdistusprojektin jälkeen selvästi. 100% puhdistusjäljen ansiosta aiemmin lian alla piilossa ollut korroosio-ongelma tuli näkyväksi ja korroosion kehittymistä lämmönsiirtopinnoilla pystytään nyt seuraamaan ja kontrolloimaan aiempaa paremmin. Lisäksi kattilan puhdistus ja tarkastus tapahtuu nykyään merkittävästi aiempaa lyhyemmässä ajassa.

Myös hyötysuhteen nostotavoite toteutui ja viimeisemmän vuosimittauksen mukaan hyötysuhde on nyt 98,5%.

”Tarkasteleepa asioita miten tahansa, tuotannon tehostumista voi pitää merkittävänä” toteaa Käyttöpäällikkö Lauri Kilpijärvi

14 + 2 =

Valitse meidät.

Autamme asiakkaitamme näkemään puhtaiden lämmönsiirtopintojen todennetut hyödyt merkittävänä osana kannattavaa liiketoimintaa.

Valitse meidät.

Autamme asiakkaitamme näkemään puhtaiden lämmönsiirtopintojen todennetut hyödyt merkittävänä osana kannattavaa liiketoimintaa.

13 + 5 =

 

Tyytyväisiä asiakkaitamme

 

Markkinoiden parasta puhdistusjälkeä Hangosta Ivaloon ja Suomesta Brasiliaan.

 

All rights reserved. Clean Steel Oy 2019.