Smart Blasting

Aluksi oli vain ongelma. Nyt on myös ratkaisu. Likaantuvien lämmönsiirtopintojen puhdistamiseen kehitetty menetelmä. VTT:n testaama, asiakkaiden kiittämä.

Markkinoiden paras puhdistusjälki

Smart Blasting on kehittämämme ja patentoimamme kuonapuhallusmenetelmä, jossa kertynyt lika poistetaan koulutettujen ammattilaisten toimesta puhaltamalla SB-kuonaa likaantuneille lämmönsiirtopinnoille. Käytettävä väliaine on pölyämätöntä, mutta irtoava lika pölyää jonkin verran. Tästä johtuen kattilaan tarvitaan vetoa tehokkaan työskentelyn mahdollistamiseksi. Menetelmä soveltuu erinomaisesti myös ahtaiden välien puhdistamiseen, jotka usein vaikeita muille puhdistusmenetelmille. Kattilan moitteetoman ja tehokkaan toiminnan varmistamiseksi oleellista on poistaa lika 100%:sti.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten Smart BlastingTM -menetelmä toimii?

Smart BlastingTM -menetelmä poistaa voimalaitoskattilaan kertyvän lian, pysäyttää korroosion ja muodostaa käsitellyille pinnoille likaa hylkivän kromioksidiyhdisteen. Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n testaaman menetelmän avulla lika irtoaa 100 %:sti vahingoittamatta kattilan lämmönsiirtopintoja.

Millaisille laitoksille menetelmä soveltuu?

Menetelmä soveltuu kaikenlaisten kattiloiden puhdistamiseen. Pääasiallisesti puhdistamme voimakattiloita, mutta menetelmä soveltuu myös muiden likaantuvien lämmönsiirtopintojen puhdistamiseen. Esim. Sahoilla tyypillisesti käytettävät tuubikattilat puhdistuvat myös tehokkaasti Smart Blastingin avulla.  Asiakkaitamme ovat muun muassa paperi- ja sellutehtaat, jätteenpolttolaitokset, sahat sekä CHP -laitokset.

Miten Smart BlastingTM eroaa perinteisistä puhdistusmenetelmistä?

Smart BlastingTM on täsmäkehitetty erityisesti lämmönsiirtopintojen puhdistukseen. Käytettävä väliaine on kehitetty optimaaliseksi lian irtoamisen kannalta (puhdistaa mutta ei vahingoita) ja kuivamenetelmänä sillä ei luonnollisesti myöskään ole samoja haittavaikutuksia kuin esim vesipesulla.

Mitkä ovat puhdistustyön välittömät hyödyt?

Kutsumme itse kattilan Smart Blasting puhdistusta ”tehdasasetusten palauttamiseksi”. Usein kattilan ajonaikaiset ongelmat (paine-erot, loppulämpötilojen nousu) johtuvat lämmönsiirtopinnoille kertyneestä liasta, jonka poistaminen tehostaa lämmönsiirtoa ja parantaa savukaasujen virtausta.  Samalla kattilan toiminta palautuu kattilan normaaliksi.  Käytännössä puhdistukseen panostaminen maksaa itsensä takaisin välittömästi parantuneella hyötysyuhteella ja ongelmien minimoitumisella. Asiantuntevaan palveluun investointi on perustellusti kannattavaa. Se tuottaa mitattavissa olevia tuloksia asiakkaan liiketoiminnan tehostamiseksi.

7 syytä valita Smart BlastingTM

  • 100 % lian poisto – tehostaa välittömästi lämmönsiirtoa ja savukaasujen virtausta  
  • Pysäyttää alkaneen korroosion – minimoi korrosio-ongelmat
  • Menetelmänä nopea – säästät aikaa!
  • 100 % asiakastyytyväisyys – kokeile, et pety
  • Muodostaa suojaavan oksidikerroksen, joka hidastaa uuden lian tarttumista – hyötysuhde pysyy korkeana pidempään
  • Puhdistetut pinnat ovat tarkastusvalmiita – putkiston kunnonarviointi nopeutuu & helpottuu
  • Säännöllisesti käytettynä pidentää putkiston elinkaarta

Faktat perustuvat Clean Steelin teettämään asiakaskyselyyn ja asiakkailta saatuihin raportteihin.

Ammattilaiset asialla

Vaativia Smart BlastingTM -puhdistuksia suorittavat tehtävään koulutetut ammattilaiset yhdessä laadittuja tavoitteita ja aikataulua kunnioittaen. Työntekijöidemme ammattitaito ja asenne takaavat parhaan mahdollisen puhdistustuloksen. Suoritamme projektikohteissa alkukartoituksen, jonka pohjalta laadimme suosituksen puhdistustyön todellisesta tarpeesta ja laajuudesta.

Tulokset puhuvat puolestaan

12 + 15 =

Valitse meidät.

Autamme asiakkaitamme näkemään puhtaiden lämmönsiirtopintojen todennetut hyödyt merkittävänä osana kannattavaa liiketoimintaa.

Valitse meidät.

Autamme asiakkaitamme näkemään puhtaiden lämmönsiirtopintojen todennetut hyödyt merkittävänä osana kannattavaa liiketoimintaa.

1 + 10 =

 

Tyytyväisiä asiakkaitamme

 

Markkinoiden parasta puhdistusjälkeä Hangosta Ivaloon ja Suomesta Brasiliaan.

 

All rights reserved. Clean Steel Oy 2019.